• Facebook
  • Contact
  • Cariere
  • Newsletter
  • Harta site
  • Rss
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice

Program COST

European COoperation in the field of Scientific and Technical Research


COST este instrumentul European prin care este sprijinita cooperarea stiintifica si tehnica a cercetatorilor din Europa.


COST a fost initiat in anul 1971 la Conferinta Ministeriala de la Bruxelles, iar Romania a devenit tara membra in anul 1997 in urma deciziei Conferintei Ministeriale de la Praga. Inca de la inceputul functionarii COST, Comisia Europeana a avut un rol aparte in dezvoltarea si coordonarea acestui cadru de lucru european.


In prezent structura COST are in componenta 36 de state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Republica Macedonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania , Serbia, Republica Slovaca, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia,  United Kingdom, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei si un stat asociat: Israel.


Actiunile COST au ca scop coordonarea la nivel european a cercetarilor realizate pe plan national.


Misiunea COST este de a consolida cooperarea  in domeniile cercetarii stiintifice si tehnice din Europa prin sustinerea colaborarii si a interactiunii cercetatorilor europeni.


COST ofera sprijin financiar pentru eforturile de cooperare a grupurilor stiintifice din toata Europa si de coordonare a acestor retele de cercetare numite "Actiuni".


Fondurile vor acoperi costurile retelelor de cercetare, cum ar fi: conferinte, ateliere de lucru, seminarii, intalniri, etc.

 


ANUNT PRIVIND PROPUNERI DE ACTIUNI COST

 

  •  Incepand cu data de 19.01.2015 dosarul de participare in cadrul unei Actiuni COST se va transmite numai prin posta sau se va depune personal la urmatoarea adresa:

 

Ministerul Educatiei si Cercetãrii Stiintifice, str Mendeleev, nr 21-25, 010362, sector 1, Bucuresti
In atentia:
dnei Elena DINU – Coordonator National COST
dnei Cristina CIOBANU – Membru CSO

 


COST OPEN CALL

Next collection date:

 

ANUNT PRIVIND NOILE ACTIUNI COST, ACTIUNI aprobate in cadrul celei de-a 178-a intalnire a Comitetului Inaltilor Functionari CSO – COST


 

ANUNT PRIVIND NOILE ACTIUNI COST, ACTIUNI aprobate in cadrul celei de-a 180-a intalnire a Comitetului Inaltilor Functionari CSO – COST


 

ANUNT PRIVIND NOILE ACTIUNI COST, aprobate in cadrul celei de-a 182-a intalnire a Comitetului Inaltilor Functionari CSO - COST

 

ANUNT PRIVIND NOILE ACTIUNI COST, aprobate in cadrul celei de-a 185-a intalnire a Comitetului Inaltilor Functionari CSO - COST

Modificat la: 2015-01-19 09:37:00